Hozzávalók 4 adagra:
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 300 g sertéscomb
- 200 g sárgarépa
- 150 g zellergumó (nyers)
- 2 csapott evőkanál só
- 5 csipet fehérbors (őrölt)
- 1500 ml víz
- 50 g rizs
- 1 evőkanál citromlé
- 2 db tojássárgája
- 200 ml tejföl (20%-os)
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál zellerzöld (nyers)
Elkészítés:
A zsíron elkezdjük pirítani az apró kockára vágott hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a kockára vágott húst, majd együtt sütjük tovább.
Hozzáadjuk a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet egy pár percig együtt pároljuk.
Felöntjük vízzel, majd addig főzzük, amíg minden majdnem meg nem puhul. Hozzáadjuk a rizst, és készre főzzük.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd egy tálkában elkeverjük a tejföllel a tojássárgákat, és a citromlevet. Teszünk bele a főzőléből, majd a leveshez adjuk hőkiegyenlítéssel.
A főzés végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a zellerlevelet.
Ízlés szerint petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk az elkészült savanyú levest. Aki szereti, ízesítheti egy kis erős paprikával is.
Forrás: Cookpad