Mexikói csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 vörös bab konzerv
  • 1 kukorica konzerv
  • 6-7 szem koktélparadicsom
  • 1 tk paradicsompüré
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gm rövid csőtészta
  • 0,5 l alaplé
  • 20 dkg reszelt sajt
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, cayenne bors,  őrölt kömény, chili

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és tetszőleges zsiradékon megpirítjuk. Mikor a csirkemell kifehéredett hozzáadjuk a hagymát, együtt pároljuk őket, majd mikor a hagyma megpárolódott mehet bele a lecsepegtetett bab, a kukorica, a felnegyedelt paradicsom, a paradicsompüré, a petrezselyemzöld, a reszelt fokhagyma, a fűszerek. Összeforgatjuk, beletesszük a tésztát, felöntjük az alaplével és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük a tésztát.

Forrás és fotó: Gastrohobbi