Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 vörös bab konzerv
- 1 kukorica konzerv
- 6-7 szem koktélparadicsom
- 1 tk paradicsompüré
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gm rövid csőtészta
- 0,5 l alaplé
- 20 dkg reszelt sajt
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, cayenne bors, őrölt kömény, chili
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és tetszőleges zsiradékon megpirítjuk. Mikor a csirkemell kifehéredett hozzáadjuk a hagymát, együtt pároljuk őket, majd mikor a hagyma megpárolódott mehet bele a lecsepegtetett bab, a kukorica, a felnegyedelt paradicsom, a paradicsompüré, a petrezselyemzöld, a reszelt fokhagyma, a fűszerek. Összeforgatjuk, beletesszük a tésztát, felöntjük az alaplével és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük a tésztát.
Forrás és fotó: Gastrohobbi