Sajtos-gombás rakott csirkemell

Hozzávalók

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg edami sajt
  • 300 g tejföl
  • 1 dl tej
  • 0.5 közepes db fehér hagyma
  • 1 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A gombát és a hagymát szintén. A sajtot lereszeljük.

A tejet, tejölt, egy tojást és a sajt 2/3-át összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy közepes mérető tepsit kivajazunk, a maradék vajat pedig belecsipkedjük a tepsibe.

Ráteszünk egy sor csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, ráteszünk egy réteg gombát és hagymát, majd leöntjük a tejfölös sajtós szósz felével.

Mehet rá a következő sor csirkemell, só, bors, gomba és hagyma, és a szósz második fele. Megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

40-50 percen át sütjük, míg a hús megpuhul, és a sajt szép ropogós nem lesz. Ha idő előtt kezdene el pirulni, letakarjuk fóliával.

Sütés hőfoka: 180 °C; Sütés módja: alul-felül sütés; Sütés ideje: 50 perc.

Recept és fotó forrása: Nosalty