Hozzávalók
- 100 dkg csirkemell filé
- 10 dkg gomba
- 20 dkg edami sajt
- 300 g tejföl
- 1 dl tej
- 0.5 közepes db fehér hagyma
- 1 db tojás
- 2 dkg vaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A gombát és a hagymát szintén. A sajtot lereszeljük.
A tejet, tejölt, egy tojást és a sajt 2/3-át összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy közepes mérető tepsit kivajazunk, a maradék vajat pedig belecsipkedjük a tepsibe.
Ráteszünk egy sor csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, ráteszünk egy réteg gombát és hagymát, majd leöntjük a tejfölös sajtós szósz felével.
Mehet rá a következő sor csirkemell, só, bors, gomba és hagyma, és a szósz második fele. Megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
40-50 percen át sütjük, míg a hús megpuhul, és a sajt szép ropogós nem lesz. Ha idő előtt kezdene el pirulni, letakarjuk fóliával.
Sütés hőfoka: 180 °C; Sütés módja: alul-felül sütés; Sütés ideje: 50 perc.
Recept és fotó forrása: Nosalty