- 500 g fodros nagykocka tészta
- 4 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
- 400 g füstölt főtt tarja
- 400 ml tejföl
- 3 tk őrölt majoranna
- só, bors
- 200 g trappista sajt
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát finomra vágjuk, és olajon lepirítjuk egy nagy serpenyőben. Rádobjuk a kis kockákra vágott tarját és azt is lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a tésztát kifőzzük, addig a tejfölt kb. 1 dl vízzel felhigítjuk és kikeverjük a sóval, borssal, majorannával.
A leszűrt tésztának a felét a kiolajozott tepsibe tesszük, ráöntjük a tejfölös keverék felét és rászórjuk a hagymás tarjás mixet. Rátesszük a tészta másik felét, leöntjük a maradék tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
(Via Streeetkitchen)