Toszkán csirkeragu

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell filé
  • 30 dkg fehér csiperke
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsom püré
  • 1 ek frissen facsart citrom leve
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek szárított oregano
  • 2 dl lm tejszín
  • 8 db koktélparadicsom
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm… ekkor mehet bele a gomba, a só és a bors, majd gyakori kevergetés mellet együtt párolom, amíg a gomba is megpuhul.

Ha a gomba elnyerte a kívánt állagot, hozzá adom a fokhagymát, a paradicsompürét, a citrom levét, a fűszerpaprikát, összeforgatom és felöntöm a vízzel.

Néhány percet párolom, majd mehet bele az oreganó a teszín, összeforralom és takarék lángon, gyakran megkeverve, addig főzöm, amíg besűrűsödik a szaft. Legvégén teszem bele a felnegyedelt koktélparadicsomot és az aprított petrezselymet. Néhányszor átforgatom és lehet is tálalni.

Ízlés szerint tésztával, qinoával, kölessel, párolt rizzsel kínálom.

Fotó és recept forrása: Gastrohobbi