Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell filé
- 30 dkg fehér csiperke
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek paradicsom püré
- 1 ek frissen facsart citrom leve
- 2 ek fűszerpaprika
- 1,5 dl víz
- 1 ek szárított oregano
- 2 dl lm tejszín
- 8 db koktélparadicsom
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm… ekkor mehet bele a gomba, a só és a bors, majd gyakori kevergetés mellet együtt párolom, amíg a gomba is megpuhul.
Ha a gomba elnyerte a kívánt állagot, hozzá adom a fokhagymát, a paradicsompürét, a citrom levét, a fűszerpaprikát, összeforgatom és felöntöm a vízzel.
Néhány percet párolom, majd mehet bele az oreganó a teszín, összeforralom és takarék lángon, gyakran megkeverve, addig főzöm, amíg besűrűsödik a szaft. Legvégén teszem bele a felnegyedelt koktélparadicsomot és az aprított petrezselymet. Néhányszor átforgatom és lehet is tálalni.
Ízlés szerint tésztával, qinoával, kölessel, párolt rizzsel kínálom.
Fotó és recept forrása: Gastrohobbi