Fotó: Vidék íze |
- 50 dkg krumpli
- 35 dkg sárgarépa
- 15 dkg póréhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 20 dkg kolbász
Hozzávalók:
A sárgarépát, a burgonyát és a póréhagymát megtisztítjuk, majd darabokra vágjuk. A felhevített olajon megpároljuk a zöldséget. Felöntjük 7-8 dl vízzel, felforraljuk, és mérsékelt tűzön körülbelül 15 percig főzzük.
Néhány darabka krumplit és sárgarépát félreteszünk díszítésnek.
A levest botmixerrel pürévé törjük, és beleöntjük a tejszínt. Sóval, frissen őrölt borssal és mustárral ízesítjük, majd összerottyantjuk a karikákra vágott kolbásszal.
A levest tányérokba merjük, azután a félretett krumplival és sárgarépával díszítve adjuk az asztalra.
(Via Vidék Íze)