Hozzávalók:
- 1 nagy pulyka nyak 6 felé vágva (mi így szeretjük)
- 4 db csirke hát
- 4 db pulyka szív
- 4 db pulyka zúza
- 6 db sárgarépa karikára vágva
- 300 g zellergumó kis kockára vágva
- 250 g zöldborsó
- 100 g csiperke gomba szeletelve
- Só, bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fél póréhagyma
- 1 kisebb db paradicsom
- 1 kisebb db tv paprika
- 1/2 mk sűrített paradicsom
- 5 kis szem burgonya egészben hagyva
Elkészítés:
A húsokat egy nagy fazékba tesszük, majd felöntjük bőven hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk (nálam ez kb. másfél evőkanál volt).
Felforraljuk, majd eltávolítjuk a keletkezett habot a tetejéről.
Bele tesszük az összes zöldséget, kivéve a krumplit. Ízlés szerint borsozzuk (nálam kb. 2 csipet volt), majd beletesszük a sűrített paradicsomot.
Lassú tűzön kb. 2,5 órát főzzük. 1 óra elteltével érdemes megkóstolni, és sózni, ha szükséges.
A burgonyát csak az utolsó fél órára tesszük bele.
Főzhetünk hozzá valamilyen kedvünkre való tésztát is.
(Alajuli)