Fotó: Cookpad |
- 1 kg paprika - kaliforniai, piros
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom (friss, vagy szárított)
- 1 L alaplé - csirke
- 200 ml habtejszín (30-32%-os)
- 50 ml olívaolaj - extra szűz
- 1 csipet só
- bors - fekete (tört)
- Tabasco
Elkészítés
A piros kaliforniai paprikákat 250 C fokon, 30 perc alatt megsütjük.
A vöröshagymát, fokhagymát, és a bazsalikomot vékonyan felszeleteljük. Egy lábosban felhevítjük az olívaolajat, és a hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk benne.
A megsült paprikákat egy tálba tesszük, letakarjuk egy alufóliával, és így hagyjuk kihűlni. Ettől a héját könnyen le tudjuk majd szedni. A paprikák héját leszedjük, és kivesszük a paprikák csumáját.
Az előkészített paprikákat, és a paprikák levét a hagymához adjuk. Beletesszük a bazsalikomot és jól összekeverjük. Sózzuk, és felöntjük az alaplével. Ízesítjük frissen őrölt fekete borssal, és pár csepp tabascoval, majd fedő alatt felforraljuk.
Mikor a leves felforrt hozzáöntjük a tejszínt és egy kézi mixerrel leturmixoljuk. A kész levest egy finom szűrőn átpaszírozzuk.
(Via Cookpad)