Fotó: Vidék íze |
- 50 dkg sárgarépa
- 5 ág kakukkfű
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál kristálycukor
- 5 dl tej
- 1 zsemle
- olívaolaj
Elkészítés:
Vékony karikára vágjuk a sárgarépát. A felkockázott vajjal, a kakukkfűvel, a sóval és a cukorral egy tepsibe teszszük, alufóliával lefedjük, és 150 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Ezután egy tálba átkanalazzuk, ráöntjük a tejet, és botmixerrel simára turmixoljuk. Egy lábasba átszűrjük. Felforraljuk, szükség szerint sózzuk.
Kockákra vágjuk a zsemlét, egy serpenyőben a felforrósított olívaolajon halványbarnára pirítjuk, ezt kínáljuk majd levesbetétként.
(Via Vidék íze)