Hozzávalók:
- 3-4 ek olíva olaj
- 250 g pulyka apróhús
- 2 ek liszt
- 2 db közepes sárgarépa
- 2 db közepes fehérrépa
- só ízlés szerint
- 2 csipet bors
- 1 mk őrölt kömény
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 4 közepes szem burgonya
- 1 db üveges vajbab (lehet friss vagy fagyasztott is)
- 250 ml főzőtejszín
Elkészítés:
Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne sütni a hús darabokat. Megszórjuk liszttel és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd ezekkel is pirítjuk egy kicsit.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kb 300 ml hideg vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Bele reszeljük a fokhagymát, majd felöntjük kb. másfél liter vízzel.
Kb. 25 percig közepes lángon főzzük, majd beletesszük a kis kockákra vágott krumplit.
Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a vajbabot, és forralunk rajta egyet.
Ezután mehet bele a tejszín, amivel össze forraljuk egy pár perc alatt.
(Via Alajuli)