Az eredeti pásztortarhonya

Fotó: Street Kitchen
Hozzávalók

  • 250 g tarhonya
  • 70 g füstölt szalonna
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk paradicsompüré
  • 2 tk pirospaprika
  • só, bors
  • 400 g krumpli
  • 150 g kolbász
  • 800 ml forró víz

Elkészítés

Egy lábosban 2 kanál olajon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük és félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ha üvegesre pirult, rákanalazzuk a paradicsompürét, amit szintén lepirítunk, majd a zúzott fokhagymát is.

Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a megpirított tarhonyát, majd alacsony lángon 8 percig főzzük. A krumplit kb. 2×2 centis kockákra vágjuk, a kolbászt pedig vékony szeletekre, és a tarhonyás pörkölt alaphoz keverjük. Lefedjük, és kis lángon 25 percig főzzük. Savanyúsággal tálaljuk, anélkül nem az igazi!

(Via Streeet Kitchen)