Fotó: Street Kitchen |
- 250 g tarhonya
- 70 g füstölt szalonna
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk paradicsompüré
- 2 tk pirospaprika
- só, bors
- 400 g krumpli
- 150 g kolbász
- 800 ml forró víz
Elkészítés
Egy lábosban 2 kanál olajon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük és félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ha üvegesre pirult, rákanalazzuk a paradicsompürét, amit szintén lepirítunk, majd a zúzott fokhagymát is.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a megpirított tarhonyát, majd alacsony lángon 8 percig főzzük. A krumplit kb. 2×2 centis kockákra vágjuk, a kolbászt pedig vékony szeletekre, és a tarhonyás pörkölt alaphoz keverjük. Lefedjük, és kis lángon 25 percig főzzük. Savanyúsággal tálaljuk, anélkül nem az igazi!
(Via Streeet Kitchen)