Fotó: Nosalty |
Szósz
- 250 ml sör
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csokor petrezselyem
Továbbá
- 8 db csirke felsőcomb (személyenként 2 db)
- 2 ek vaj
- 1 ek napraforgó olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés
Szósz
A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel.
Simára keverjük a tejszínt a keményítővel.
Továbbá
A combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük, és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük, és félretesszük.
A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb. 30 perc.
A húsra ráöntjük a fűszerekkel összekevert sört, visszadobjuk a fokhagyma gerezdeket, és így főzzük még kb. 15 percig.
Ezután ráöntjük a tejszínnel elkevert keményítőt, és összeforraljuk. Szükség eseten még sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
(Via Nosalty)