Fotó: Cookpad |
A leveshez
- 20 g vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g brokkoli
- 1.2 L víz
- 160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- só
- fehérbors (őrölt)
- 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
A levesbetéthez
- 60 g kenyér - fehér (szikkadt)
Elkészítés
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.
Felöntjük a vízzel a hagymát. Sózzuk, fűszerezzük. Felforraljuk. Mikor már lobogva forr a víz, beletesszük a brokkolit.
Puhára főzzük kb. 15 perc alatt, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.
A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.
(Via Cookpad)