Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 150 g
- bacon
- 1 kg marhalábszár
- 2 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 ek finomliszt
- 1.5 dl száraz vörösbor
- 2 dl alaplé (borjú)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 0.5 csokor petrezselyem
- 3 szál oregánó
- 3 szál kakukkfű
- 3 csokor rozmaring
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint bors
- 2 db babérlevél
- 250 g csiperkegomba (barna)
- 10 db gyöngyhagyma (1 marék)
Elkészítés
Egy öntöttvas lábasban kevés olívaolajat melegítünk és megpirítjuk a csíkokra vágott bacont.
A pirított baconöket kihalásszuk és részletekben körbepirítjuk a 5x5-ös kockákra vágott marhalábszár darabokat.
Miután megvagyunk a körbepirítással, a lábszár kockákat is kihalásszuk, majd megpirítjuk a lábasban a felaprított hagymát és a nagyobb darabokra vágott répát.
Mehetnek vissza lábasba a marhalábszár kockák, amiket meghintünk egy evőkanál liszttel, majd jól elkeverjük.
Felöntjük 1-1,5dl száraz vörösborral, további 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borjú alaplevet is.
Belenyomunk 4 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál sűrített paradicsomot és az ízesítő csokrot. (petrezselyem, oregánó, kakukkfű, rozmaring)
Sózzuk-borsozzuk, 2 babérlevelet is adunk hozzá, majd lefedve 2-2,5 óráig főzzük alacsony lángon.
Az idő leteltével kihalásszuk a lábasból az ízesítő csokrot, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a gombát majd a raguhoz adjuk, 1 marék gyöngyhagyma társaságában és további 5-10 percig főzzük.
A maradék felaprított petrezselyemmel, a pirított baconnel és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
(Via Nosalty)