Fotó: Mindmegette |
- 4 db csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db citrom
- 2 dl húslevesalaplé
- 0.5 csok petrezselyemzöld
- 10 dkg zöld olívabogyó
- olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd a húsokat tepsibe tesszük. Elrendezzük mellettük a megtisztított fokhagymagerezdeket, a cikkekre szelt vöröshagymát, és a felkarikázott citromot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd az alaplét is ráöntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Akkor jó, ha a csirke húsa megpuhult, a bőre pedig ropogósra sült. Előmelegített tányérokra szedjük, és forrón tálaljuk, olívabogyókkal és a petrezselyem lecsipkedett leveleivel megszórva.
(Via Mindmegette)