Csirkezúzaragu

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

  • 500 g csirkezúza
  • 150 g csirkeszív
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma (a fehér része)
  • 50 g zeller
  • 1 közepes db sárgarépa
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 3 közepes db paradicsom
  • 300 ml fehérbor (száraz)
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 0.5 db chili
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek petrezselyem

Elkészítés

A zúzát és a szíveket megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra, a zellert és a sárgarépát apró kockákra, a pórét kb. 5 cm hosszúságú vékony csíkokra, a paradicsomot kockákra vágjuk.

A vajat és az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a csirkeszívet és zúzát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, pórét és sárgarépát, további 2-3 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsomot is, és további 2-3 percig dinszteljük.

Felöntjük a borral. Hozzáadjuk a rozmaring-, kakukkfűágat és a chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 105-120 percig főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.

(Via Nosalty)