Hozzávalók
- 5-6 kisebb, kisebb, zsenge karalábé
- 1 kis kis sárgarépa
- 1 darabka zellergumó
- 1 kis kis petrezselyemgyökér
- 1 púpos evőkanál finomliszt
- 2dl víz tejszín (vagy)
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 10 dkg vaj
- só
Elkészítés:
Meghámozzuk a répát, a gyökeret és a zellert, apró kockára vágjuk, és a vajon roppanósra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékba belerakjuk a meghámozott, felkockázott karalábét, és puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a zöldség zsenge, összevágott leveleit is. Megszórjuk egy púpos evőkanál liszttel, felengedjük egy liter vízzel, öntünk rá két deci tejszínt, és készre főzzük.
Közben ízlés szerint sóval ízesítjük.
Ha levettük a tűzről, még forrón belekeverjük a reszelt sajtot.
A roppanósra sütött zöldségekkel tálaljuk.
(Via Vidék íze)