Mustáros marharagu

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

  • 120 g bacon
  • 1 kg marhalábszár
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 2 közepes szár halványító zeller
  • 20 dkg salottahagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek worcestershire-szósz
  • 1 ek mustár
  • 2 db babérlevél
  • 1 kg marha velőscsont
  • 2 púpozott ek finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem (a tálaláshoz)

Elkészítés

A bacont egy sütőbe is tehető tálban aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon 3-4 adagban megpirítjuk a kockára vágott marhahúst. Ha egy adag elkészült, kivesszük és félretesszük.

Ha szükséges, akkor kevés olajjal pótoljuk a zsiradékot az edényben, majd beletesszük a megtisztított és nagyobb darabra vágott sárgarépákat (én bébirépát használtam, ezeket egyben hagytam), az ötcentis darabokra vágott zellert és a félbevágott salottahagymákat. Néhány percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst, hozzáadjuk a lisztet, és jó alaposan átkavarjuk.

Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a mustárt, a babérlevelet, valamint beltesszük a velős csontokat is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.

150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3-3,5 órára, amíg a hús omlósra nem puhul.

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretnek pedig tökéletesen passzol hozzá a burgonyapüré.

  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
(Via Nosalty)