Fotó: Nosalty |
- 120 g bacon
- 1 kg marhalábszár
- 2 közepes db sárgarépa
- 2 közepes szár halványító zeller
- 20 dkg salottahagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek worcestershire-szósz
- 1 ek mustár
- 2 db babérlevél
- 1 kg marha velőscsont
- 2 púpozott ek finomliszt
- 1 csokor petrezselyem (a tálaláshoz)
Elkészítés
A bacont egy sütőbe is tehető tálban aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon 3-4 adagban megpirítjuk a kockára vágott marhahúst. Ha egy adag elkészült, kivesszük és félretesszük.
Ha szükséges, akkor kevés olajjal pótoljuk a zsiradékot az edényben, majd beletesszük a megtisztított és nagyobb darabra vágott sárgarépákat (én bébirépát használtam, ezeket egyben hagytam), az ötcentis darabokra vágott zellert és a félbevágott salottahagymákat. Néhány percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst, hozzáadjuk a lisztet, és jó alaposan átkavarjuk.
Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a mustárt, a babérlevelet, valamint beltesszük a velős csontokat is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3-3,5 órára, amíg a hús omlósra nem puhul.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretnek pedig tökéletesen passzol hozzá a burgonyapüré.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc