Póréhagymás-burgonyás ragu

Fotó: Street Kitchen
Hozzávalók

  • 2 szál póréhagyma (350 g)
  • 4 - 6 ek olívaolaj
  • 500 g burgonya
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 500 ml víz
  • 250 ml tejszín
  • 1 db zöldségalaplé-zselé
  • só, bors
  • 50 g trappista
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés

A félbevágott, felszeletelt póréhagymát 4-5 percig pirítjuk az olívaolajon, rádobjuk a felkockázott burgonyát és a fokhagymát, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel, beletesszük az alaplézselét, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a burgonya megfőtt és a lé redukálódott. Elzárjuk, belekeverjük a reszelt trappistát, apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk. Kenyérrel fogyasztjuk.

(Via Street Kitchen)