Fotó: Street Kitchen |
- 2 szál póréhagyma (350 g)
- 4 - 6 ek olívaolaj
- 500 g burgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 ml víz
- 250 ml tejszín
- 1 db zöldségalaplé-zselé
- só, bors
- 50 g trappista
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés
A félbevágott, felszeletelt póréhagymát 4-5 percig pirítjuk az olívaolajon, rádobjuk a felkockázott burgonyát és a fokhagymát, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel, beletesszük az alaplézselét, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a burgonya megfőtt és a lé redukálódott. Elzárjuk, belekeverjük a reszelt trappistát, apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk. Kenyérrel fogyasztjuk.
(Via Street Kitchen)