Hozzávalók
- 80 dkg sertés rövidkaraj
- 1 kis fej kelkáposzta
- 35 dkg virsli
- 10 dkg bacon (kockázott)
- 1 ek sűrített paradicsom
- 10 dkg finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- majoranna ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- köménymag ízlés szerint
- 15 dkg tejföl (nem feltétlenül)
- 3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A kelkáposztát tetszés szerint felvágjuk.
A kockázott bacont kevés olajon, vagy zsíron megsütjük. Rátesszük a kelkáposztát, enyhén besózzuk és kis ideig forgatjuk, míg a káposzta picit össze nem esik. Ezután hozzákeverünk 1 ek paradicsompürét, és felengedjük egy kevés vízzel.
A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, enyhén paprikás lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Míg sül a hús, a káposztához teszünk egy kis fokhagymát, majorannát, köménymagot.Ha felfőtt kóstoljuk meg elég-e a sava, ha nem, akkor picivel pótoljuk, de vigyázzunk, mert a hús is be van sózva, ami később hozzá kerül.
Ahogy sül a hús, úgy tesszük a szeleteket a káposztához. Nem kell félni, hogy egyik jobban megpuhul, mint a másik, mert rövid idő alatt kisülnek a húsok. Ha szükséges még adjunk hozzá vizet, hogy a hús tudjon puhulni, illetve legyen elég szaft:)
Ha mindennel kész vagyunk, benne az összes hús, akkor belekarikázzuk a virslit (ha füstölt jobb lesz az íze), és meghintjük még egy kevés liszttel. Csak addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, és kész is.
Ha azt akarjuk, hogy a káposztánk ropogósabb legyen, és ne főjjön szét teljesen, akkor először süssük ki a húsokat, utána kezdjünk a káposztához.