Frankfurti sertésszelet

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés rövidkaraj
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 35 dkg virsli
  • 10 dkg bacon (kockázott)
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 10 dkg finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoranna ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • köménymag ízlés szerint
  • 15 dkg tejföl (nem feltétlenül)
  • 3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A kelkáposztát tetszés szerint felvágjuk.

A kockázott bacont kevés olajon, vagy zsíron megsütjük. Rátesszük a kelkáposztát, enyhén besózzuk és kis ideig forgatjuk, míg a káposzta picit össze nem esik. Ezután hozzákeverünk 1 ek paradicsompürét, és felengedjük egy kevés vízzel.

A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, enyhén paprikás lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Míg sül a hús, a káposztához teszünk egy kis fokhagymát, majorannát, köménymagot.Ha felfőtt kóstoljuk meg elég-e a sava, ha nem, akkor picivel pótoljuk, de vigyázzunk, mert a hús is be van sózva, ami később hozzá kerül.

Ahogy sül a hús, úgy tesszük a szeleteket a káposztához. Nem kell félni, hogy egyik jobban megpuhul, mint a másik, mert rövid idő alatt kisülnek a húsok. Ha szükséges még adjunk hozzá vizet, hogy a hús tudjon puhulni, illetve legyen elég szaft:)

Ha mindennel kész vagyunk, benne az összes hús, akkor belekarikázzuk a virslit (ha füstölt jobb lesz az íze), és meghintjük még egy kevés liszttel. Csak addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, és kész is.

Ha azt akarjuk, hogy a káposztánk ropogósabb legyen, és ne főjjön szét teljesen, akkor először süssük ki a húsokat, utána kezdjünk a káposztához.