Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kg fagyasztott spenót
- 2 db zsemle
- 200 ml tej
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
A feltéthez
- 6 db tojás
- 100 ml tej
- só, bors
- 100 g bacon
- 1 fej hagyma
- 1 ek olaj
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát, beledobjuk a spenótot, és felöntjük 100 ml vízzel. A zsemléket addig feldaraboljuk és beáztatjuk a tejbe. Amikor a spenót felolvadt, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és a maradék gerezd fokhagymát. Ha felforrt, hozzáadjuk a kinyomkodott, tejbe áztatott zsemlét, és botmixerrel pépesítjük az egészet. Ha sűrűnek találjuk, akkor felönthetjük még egy kis tejjel.
A tojásokat felverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk. A bacont és a hagymát felkockázzuk és az olajon jól megpirítjuk. Ráöntjük a felvert tojást, és alacsony lángon sütni kezdjük. Ha a serpenyő szélénél kezdett megszilárdulni a tojás, akkor 200 fokos sütőbe tesszük, 8-10 percre. A spenót feltéteként tálaljuk.
(Via Street Kitchen)