Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 3 dl ketchup
- 4 dl főzőtejszín
- 8 dkg reszelt sajt
- 12 dkg kolozsvári szalonna
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A ketchupot a tejszínnel és a reszeltsajttal alaposan összekeverjük.
A csirkecombokat megmossuk, az izületeknél ketté vágjuk, egy vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a ketchupos-tejszínes szósszal, megszórjuk a vékony csíkokra vágott kolozsvári szalonnával, lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőnként változhat és függ a combok méretétől is.
Mikor a combok már biztosan átsültek, levesszük a fedést és további 10-15 perc alatt megpirítjuk.
Jól illik hozzá a vajas, petrezselymes burgonya, a párolt rizs vagy a főtt tészta is.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő