Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 3 sárgarépa
- 2 fehhérrépa
- fél zeller
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- 2 liter víz vagy zöldség alaplé
- 12 dkg száraz levestészta
- friss, aprított kapor
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkecombokat ketté vágjuk, a sárgarépával, zellerrel, hagymával, fokhagymával és petrezselyemzölddel lábasba tesszük, felöntjük vízzel vagy alaplével és felforraljuk. A fővés közben keletkező habot folyamatosan leszedjük.
Amikor már nem keletkezik több hab, sózzuk, borsozzuk, fedővel befedjük és lassú tűzön 30-40 perc alatt készre főzzük. A főzésiidő függ a hús és a zöldségek méretétől, ellenőrizzük, hogy megföttek e.
Amikor minden megfőtt, kiszedjük a levesből a húst, a zöldségeket, a petrezselymet.
A tésztát a leveslébe tesszük, felforraljuk, majd lefedjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tészta megpuhul.
A répát felkarikázzuk, a zellert felkockázzuk, ha szeretitek a hagymát is fel lehet vágni, a húsról leszedjük a bőrt, kivesszük a csontokat, ezt is felkockázzuk.
Mindent egy leveses tálba tesszünk, rászedjük a megfőtt tésztás levet, megszórjuk frissen aprított kaporral és forrón tálaljuk.
Aki szereti megbolondíthatja néhány csepp frissen facsart citromlével. Könnyed, friss ízt ad neki! (GastroHobbi)