Csirkeleves tésztával

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehhérrépa
  • fél zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 liter víz vagy zöldség alaplé
  • 12 dkg száraz levestészta
  • friss, aprított kapor
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkecombokat ketté vágjuk, a sárgarépával, zellerrel, hagymával, fokhagymával és petrezselyemzölddel lábasba tesszük, felöntjük vízzel vagy alaplével és felforraljuk. A fővés közben keletkező habot folyamatosan leszedjük.

Amikor már nem keletkezik több hab, sózzuk, borsozzuk, fedővel befedjük és lassú tűzön 30-40 perc alatt készre főzzük. A főzésiidő függ a hús és a zöldségek méretétől, ellenőrizzük, hogy megföttek e.

Amikor minden megfőtt, kiszedjük a levesből a húst, a zöldségeket, a petrezselymet.

A tésztát a leveslébe tesszük, felforraljuk, majd lefedjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tészta megpuhul.

A répát felkarikázzuk, a zellert felkockázzuk, ha szeretitek a hagymát is fel lehet vágni, a húsról leszedjük a bőrt, kivesszük a csontokat, ezt is felkockázzuk.

Mindent egy leveses tálba tesszünk, rászedjük a megfőtt tésztás levet, megszórjuk frissen aprított kaporral és forrón tálaljuk.

Aki szereti megbolondíthatja néhány csepp frissen facsart citromlével. Könnyed, friss ízt ad neki! (GastroHobbi)