Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek liszt
- 6 dl tej
- 15 dkg reszelt trappista sajt + 5 dkg a szóráshoz
- 15 dkg reszelt gouda sajt
- 15 dkg mozzarella
- 50 dkg száraz tészta
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
Felolvasztjuk a vajat, pár perc alatt megpirítjuk rajta a lereszelt fokhagymát és megszórjuk a liszttel. Egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, amíg szép aranybarna rántást nem kapunk, majd óvatosan, fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk.
A kifőtt tésztát összekeverjük az elkészített szósszal, megszórom a reszelt sajtokkal, vajjal kikent sütőformába öntjük, rámorzsoljuk a mozzarellát, megszórjuk a trapistával és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. A sütési idő sütőnként változhat, az a cél, hogy szép pirosra piruljon a teteje. (Gastrohobbi)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !