Kockakővel dobta be a buszok ablakát egy férfi Budapesten, egy 4 hónapos csecsemő megsérült

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 40 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron kockakővel dobálta be autóbuszok ablaküvegét Józsefvárosban, az egyik buszon egy 4 hónapos csecsemő sérült meg könnyebben, akinek a fejét az üvegszilánkok felsértették.

A vádirat szerint a vádlottnak korábban a VIII. kerület, Rákóczi úton konfliktusa volt egy autóbusz sofőrjével, és az emiatt érzett haragjától vezérelve eltervezte, hogy ezen az útszakaszon közlekedő buszokat dobál meg.

Ennek megfelelően, 2021. június 25-én késő este a vádlott a VIII. kerület, Rákóczi úton, egy kocka alakú kővel a kezében megállt a járdán, majd egy arra közlekedő - a Blaha Lujza tér felől a Keleti Pályaudvar irányába haladó - autóbusz egyik oldalsó ablakának üvegét a kővel bedobta. A busz ablaka ennek következtében betört és az üvegszilánkok az utastérbe hullottak, a kockakő pedig ráesett az egyik utasra, aki azonban nem sérült meg. A rongálással okozott kár több mint 200.000 Ft volt.

A vádlott 8 nappal később, 2021. július 03-án este ismét megjelent a Rákóczi úton, a kezében egy nagy méretű kockakővel, majd amikor elhaladt mellette egy a Blaha Lujza tér felől a Keleti Pályaudvar irányába közlekedő autóbusz, annak az ablakát is megdobta. A busz egyik oldalsó ablaka betört, és a kockakő az utastérbe esett. Az üvegszilánkok egy 4 hónapos csecsemőt sebesítettek meg könnyebben, amikor a fejét felsértették. A rongálással okozott kár ebben az esetben csaknem 300.000 Ft volt.

A vádlott a közlekedő járművek elleni támadásokkal veszélyeztette a buszvezetők, az autóbuszon utazók, valamint a buszok közvetlen környezetében közlekedő más személyek életét és testi épségét.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !