Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt fűszerkömyén
- 2 tk majoranna
- 1 tk lestyán
- 4 ek sertés sült zsír
- 3 szelet füstölt szalonna
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A húst alaposan besózzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel.
2 ek zsírt felolvasztjuk, belekeverjük a reszelt fokhagymát, bekenjük vele a besózott, köménnyel megszórt húst, megszórjuk majorannával, lestyánnal, frissen őrölt tarka borssal.
Ráhalmozzuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, hozzáadunk még két evőkanál zsírt, rápakoljuk a bevagdalt szalonnát, öntünk rá egy dl vizet, befedjük és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 percet sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, marad a légkeverés és további 5-6 órát sütjük! A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús vastagságától is.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével, friss saltával, savanyúsággal kínáljuk. (Gastrohobbi)