Sajtos rakott csirke

Hozzávalók:

  • 5 szem burgonya
  • 50 g vaj
  • 3 ek liszt
  • 500 ml tej
  • 100 ml tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 500 g csirkemell
  • 2 ek olaj
  • 120 g paprikás kolbász
  • 100 g trappista sajt
  • 100 g füstölt sajt

Elkészítés:

A sajtos rakott csirke elkészítése végtelenül egyszerű. A burgonyákat egy kerámia- vagy műanyag tálba rakjuk, lefedjük egy tányérral, és 10 percig mikrózzuk magas fokozaton, majd megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Folytatjuk a keverést, és közepes lángon besűrítjük a besamelt. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót is reszelünk bele. 

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon egy forró serpenyőben mindkét oldalukat lepirítjuk egy pár perc alatt. 

A tál aljára egy kevés besamelt rakunk, erre jöhet egy réteg szeletelt burgonya, majd rá egy sor karikára vágott kolbász. Ezután mehet rá egy réteg csirke, majd egy réteg a kétféle reszelt sajtból, és újra a besamel… és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére jusson egy jó adag sajt, majd az egész mehet is 30-35 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. (Street Kitchen)