Megverték, megkötözték, majd kirabolták áldozatukat

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben az ügyészség három férfit felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettével, aljas indokból és célból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétségével vádol.

A vádirat szerint az elsőrendű terhelt felhívására a másod- és harmadrendű vádlott anyagi haszonszerzés céljából betört a sértett házába, majd megfenyegette, bántalmazta és a konyhaszékhez kötözte. Értéktárgyakat, készpénzt vettek magukhoz a vádlottak, és így a cselekményükkel összesen 882.000 forint kárt okoztak a sértettnek. 

Az előkészítő ülésen az első- és másodrendű vádlott nem, míg a harmadrendű részlegesen beismerte bűnösségét. Mivel ez utóbbi vádlott nem ismerte el a vádban szereplő összes terhére rótt bűncselekményt, ezért a bíróság a beismerő nyilatkozatát elfogadni nem tudta, így a bizonyítási indítványok elhangzását követően mindhárom vádlott esetében tárgyalásra utalta az ügyet.

A vádlottak letartóztatását a bíróság korábban fenntartotta, amelyet a harmadrendű tudomásul vett, míg az első- és másodrendű vádlottak vonatkozásában a végzést a másodfokú bíróság a helybenhagyta. Erre figyelemmel az előkészítő ülésen az elsőrendű és védője által bűnügyi felügyelet elrendelésére vonatkozó indítványt a bíróság elutasította. A harmadrendű terhelt jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Az eljárás 2023. július 11-én a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !