Féltékenység miatt késelte meg iskolatársát egy lány Debrecenben

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú lány ellen, aki a tanítás után az iskola mögötti játszótéren pillangókéssel szúrta meg a sértettet.

A vádirat szerint a vádlott és a kiskorú sértett iskolatársak voltak, mindketten egy debreceni középiskolába jártak.

A lánynak tudomása volt arról, hogy volt barátja és a sértett párkapcsolatban vannak, amit nem tudott elfogadni. 2023. január elején közöttük vita alakult ki, később internetes alkalmazásokon keresztül üzengettek egymásnak, illetve sértegették egymást. A fiatalok megállapodtak abban, hogy konfliktusukat személyesen rendezik 2023. január 25-én, és a tanítást követően az iskola mögötti játszótéren fognak találkozni.

A megbeszéltek szerint találkoztak, és a közelben tartózkodtak ismerőseik, barátaik is. A lány és a sértett újra szóváltásba keveredett, szidták és sértegették egymást, majd a vita dulakodássá fajult, a vádlott testközelbe került a sértetthez, a kabátzsebéből elővett egy pillangókést, majd a hegyével lefelé tartva csapkodott a fiatal lány irányába. A támadó háromszor megvágta a sértett bal vállát és egyszer megszúrta őt a mellkasán, a hónalj vonalában.

A sértett ismerősei a vádlott kezéből kivették a pillangókést, azonban a fiatalkorú továbbra sem hagyott fel támadó szándékával, a sértettel dulakodni kezdett. Eközben mind a ketten a földre estek, egymást rángatták és testszerte megütötték.

A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló fiatalkorú vádlott ellen a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélje, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel és állapítsa meg, hogy a vádlott a próbaidő tartama alatt a törvény kötelező rendelkezése értelmében pártfogó felügyelet alatt áll. Emellett indítványt tett arra is, hogy a törvényszék az elkövetés eszközeként használt pillangókést kobozza le.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !