36 millió forint értékben csalt ki horgászati eszközöket egy csaló

Jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Szigetvári Járási Ügyészség egy férfi ellen, amiért egy hajléktalan adataival vállalkozást alapítva 36 millió forint értékben csalt ki horgászati eszközöket egy nagykereskedőtől 2021 végén - közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádhatóság a közleményében azt írta, hogy a megvádolt férfi egy hajléktalan adatainak felhasználásával alapított egyéni vállalkozást, annak nevében pedig 2021-ben vette fel a kapcsolatot a - sértett - németországi székhelyű, horgászati cikkek nagykereskedelmével foglalkozó társaság hazai területi képviselőjével.

A vádlott azt állította, hogy egy pécsi székhelyű kiskereskedelmi partnerboltot, valamint webshopot kíván nyitni, amelyhez horgászati cikkeket vásárolna a nagykereskedőtől.

A megbeszélés alapján - a hajléktalan nevével - üzleti partnerként regisztrált a német cég rendszerében, majd 2021 novemberében összesen több mint 36 millió forint értékben rendelt különböző horgászati termékeket, amelyeket a társaság 30 napos fizetési határidővel le is szállított a vádlott lakóhelyére.

A férfi a kiszállított termékeket átvette majd azok egy részét tovább értékesítette, a vételárat azonban a sértett részére nem fizette meg.

Az eljárás során - lefoglalással - 27 millió forint kár megtérült - közölte a vádhatóság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !