A Fővárosi Főügyészség is együttműködött az Európai Ügyészség nagyszabású akciójában

Az Európai Ügyészség (EPPO) kölni központja nyomozást folytat egy nemzetközi autókereskedéssel összefüggő adócsalási ügyben, a "Huracán" elnevezésű nyomozás keretében összehangolt akciót tartottak hét tagállamban, köztük Magyarországon; a nagyszabású akció sikeréhez a Fővárosi Főügyészség is hatékonyan hozzájárult - tudatta a főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az Európai Ügyészség kölni központja még 2021-ben indított nyomozást, amely során egy olyan jelentős adócsalási ügyet tárt fel, amely több mint tízezer autó nemzetközi értékesítésével, az azzal kapcsolatban elkövetett áfacsalással függ össze.

Az elkövetői kör a német állami költségvetésnek legkevesebb 38 millió euró vagyoni hátrányt okozott - tették hozzá.

Az Európai Ügyészség megkeresésére a magyarországi "eljárási cselekményeket" a Nemzeti Adó- és Vámhivatal teljesítette, az eljárási cselekmények hatékony megtervezését és végrehajtását a Fővárosi Főügyészség irányította és felügyelte.

Az összehangolt akció során Magyarországon is több helyszínen, köztük gazdasági társaságok székhelyén, a cégekhez köthető személyek lakóhelyén, illetve munkahelyén kutattak, valamint tanúkat hallgattak ki - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !