A Soroksáron nyolcéves kislányát túszul ejtő és a megölésével fenyegetődző apának nem tetszik, hogy a börtönben terroristaként kezelik

Úgy kezelik a börtönben, mint egy terroristát – erre panaszkodott a bíróságon a soroksári túszejtő az RTL Híradó beszámolója szerint. Az egyiptomi származású apa a 8 éves kislányát ejtette túszul tavaly nyáron. Azzal fenyegetőzött, hogy egy bozótvágó késsel megöli a gyereket. A férfit végül a terrorelhárítók fogták el. Csütörtökön állt bíróság elé, de nem ismerte el a bűnösségét.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben egy férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és garázdaság vétségével vádolnak. 

A vádirat szerint a terhelt 2022. augusztus 23-án délelőtt a volt élettársa soroksári házához ment, ahol a közös kiskorú gyermekükre éppen annak nagyapja vigyázott. A vádlott kicsalta őket a házból, majd a gyermekét megragadva beszaladt és magukra zárta a ház ajtaját. Ezt követően a férfi a gyermekét egy bozótvágó és egy harci késsel közvetlen testi felügyelete mellett tartva folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy megöli őt, az élettársát, majd pedig magával is végez. Végül a rendőrség erőszak alkalmazásával bejutott a házba és ártalmatlanították a vádlottat. 

A vádlott terhére még két másik bűncselekményt is rónak. 2020. július 25-én hajnalban a terhelt szóváltásba keveredett élettársával, akit ezt követően bántalmazott is. Ennek végül az vetett véget, hogy a közös kiskorú gyermekük belépett a szobába és a sértett kérte tőle, hogy hívjon segítséget. Ekkor a vádlott elengedte a nőt, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sérülések helye, jellege, valamint az erőbehatás módja és nagysága miatt azonban fennállt a lehetősége 8 napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének is.

Ezen felül a vádlott 2021. április 28-án reggel odament egy soroksári általános iskola előtt parkoló autó sofőrjéhez – aki éppen a terhelt volt élettársát várta – és számon kérte őt, hogy miért ül az autójában. Szóváltás alakult ki közöttük, amire a terhelt megütötte a férfit. Amikor a férfi kiszállt az autóból a terhelt ismét megütötte őt, majd a férfi is visszaütött a vádlottnak. A vádlott az időközben megérkező volt élettársa irányába is agresszíven lépett fel, amely miatt a férfi – a nő védelmében – egy alkalommal megütötte a vádlottat.

Az előkészítő ülésen a vádlott a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, ezért a bíróság a bizonyítási indítványokat rögzítette, majd tárgyalást tűzött ki az ügyben.

Az eljárás 2023. október 10-én a vádlott meghallgatásával folytatódik. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !