Arra kérte háttal fekvő feleségét, hogy forduljon felé, majd amikor az asszony megfordult, a férfi nyakon szúrta

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 6 év fegyházbüntetés helybenhagyását indítványozta azzal a férfival szemben, aki késsel támadt a feleségére.

Az elkövetőt a Miskolci Törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bűncselekmény elkövetésekor a vádlott és felesége már 36 éve éltek együtt. Az alapvetően féltékeny természetű vádlott betegségei következtében munkaképtelenné vált, felesége ápolására szorult. Egészségi állapotának romlásával a férfi féltékenysége is erősödött, majd elhatalmasodott rajta. Úgy gondolta, hogy felesége megcsalja őt, aminek többször hangot adott, emiatt rendszeresen veszekedett vele. Végül úgy döntött, hogy megöli feleségét, ezért a bűntett előtti estén a párnája alá rejtett egy 14,5 cm pengehosszúságú konyhakést.

2022. február 25-én reggel az ágyban feküdtek, amikor a vádlott kérlelni kezdte a neki háttal fekvő feleségét, hogy forduljon felé. Többszöri kérésére felesége felé fordult, ekkor a férfi a késsel hirtelen megszúrta a nő nyakának elülső részét, majd a védekezni próbáló feleségét a késsel szurkálni kezdte. A nőnek végül sikerült kimenekülni a szobából és a ház hátsó lakrészében élő lányához menekült, ahonnan segítséget hívtak.

A férj öngyilkosságot követett el, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Felesége nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bűncselekmény minősítése és a kiszabott büntetés egyaránt törvényes.

A vádlott indokolatlanul, késsel támadt feleségére, aki életét csak annak köszönheti, hogy férje a gyengébb, ügyetlenebb kezével szúrta meg őt. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a családon belüli erőszak semmilyen formája nem elfogadható, és az eljáró törvényszék tettarányos büntetést szabott ki, amelynek enyhítésére nincs törvényes indok.

A védelmi fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !