Egy budapesti aluljáróban három fiatal férfi súlyosan megvert egy embert

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványoz három fiatal férfival szemben, akik egy aluljáróban a földre vitték és súlyosan megvertek egy embert.

A vádirat szerint a három – húszas éveikben járó – férfi a Budapest, XIII. kerület, Dózsa György úti aluljáróban odament két hajléktalan személyhez, és megszólította őket. Ezt a földön fekvő személyek alkalmi férfi ismerőse, a szintén az aluljáróban tartózkodó sértett észrevette, ezért visszatért hozzájuk.

Ekkor az egyik fiatal férfi megindult a sértett felé és két kézzel, erősen meglökte a mellkasánál. A társa is elindult a megtámadott személy felé, aki megpróbálta az újabb támadót távol tartani magától, majd védekezni kezdett. Ezután a trió tagjai együtt támadtak a sértettre, a földre vitték és bántalmazták, majd eltávoztak. Néhány percen belül kétszer is visszatértek, ekkor már csak egyikük, majd a három férfiból ketten támadtak ismét a sértettre, harmadik társuk próbálta azt megakadályozni. Az együttes bántalmazás következményeként a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a verés a bekövetkezettnél súlyosabb, életveszélyt okozó sérülések előidézésére is alkalmas volt.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete emelt vádat és mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz. Emellett indítványozza, hogy a bíróság az egyik elkövetővel szemben korábban lopás miatt alkalmazott próbára bocsátást szüntesse meg, továbbá rendelje el egy korábbi, kifosztás miatt kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !