Előbb egy szögesdróttal körbetekert baseballütővel, majd egy késsel támadt a mentősökre a tatabányai férfi

A Tatabányai Járásbíróság nyilvános előkészítő ülésen hozott ítéletet azzal a férfival szemben, aki közfeladatot ellátó személyekkel szemben próbált meg erőszakot alkalmazni. 

A megállapított tényállás szerint a férfi a tatabányai otthonában szeszes italt fogyasztott és öngyilkossági szándékát hangoztatta, bevett egy levélnyi  gyógyszert, majd tovább italozott. A férfi élettársa értesítette a mentőket. A férfi ekkor magához vett egy 65 cm hosszúságú baseballütőt, amelynek az ütésre használt vége szöges dróttal került körbetekerésre és azzal együtt átment a szomszédjához. A mentő kiérkezésekor a férfit kihívta az élettársa, mire a férfi ideges lett és üvöltözni kezdett, majd kezében a baseball ütővel megindult a mentősök irányába. A sértettek hátrálni kezdtek, miközben a mentőápoló többször felszólította a vádlottat, hogy tegye le a baseballütőt. Ezt követően a férfitól az élettársa többszöri próbálkozás után elvette az ütőt. 

Ezután a mentőápoló közölte a férfival, hogy amennyiben önként nem megy velük, akkor rendőri segítséget fognak kérni az elszállításához. 

A férfi ideges lett és azt ordítva, hogy felgyújtja a mentőautót, berohant a házba, egy 9,5 cm pengehosszúságú kést vett magához, majd megindult a mentősök irányába, miközben azt kiabálta, hogy őt nem viszik sehova, ha kell, akkor a rendőröket is megszúrja. A sértettek ekkor visszasiettek a mentőautóba és magukra zárták annak ajtajait. Ezt követően a férfi a mentőautó ajtajához rohant és azzal fenyegetődzött, hogy abban az esetben, ha elviszik őt, akkor a kést a sértettbe fogja szúrni. A sértettek a mentőautóval néhányszáz méterrel arrébb megálltak, miközben a férfit az élettársa tovább nyugtatgatta. A kiabálásra egy másik szomszéd is kijött a házából, mire a vádlott a kezében a késsel, hadonászó mozdulatokat téve megindult irányába, a szomszédnak ekkor sikerült a házba bemenekülnie. A vádlott fenyegető jellegű magatartásának a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget.

A bíróság a vádlottat bűnösnek találta közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, ezért őt 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, valamint magatartási szabályként előírta, hogy vegyen részt mentálhigiénés tréningen. A bíróság a lefoglalt kést és baseball ütőt elkobozta. 

Az ítélet jogerős.  (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !