Előkészítő ülést tartottak egy prostituáltra késsel támadó férfi ügyében

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit emberölés bűntettének kísérletével és kifosztás bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint a terhelt 2020. december 4-én szexuális szolgáltatás igénybevétele miatt megjelent egy prostituáltként dolgozó nő józsefvárosi lakásán. A lakásba belépve a férfi rögtön a mellékhelyiségbe ment, ahol elővett egy 5,5 centiméter pengehosszúságú kést, majd onnan kilépve, minden előzmény nélkül rátámadt a nőre és több helyen megszúrta őt. A sértettnek – aki a támadás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett – végül sikerült kimenekülnie a lakásból és segítséget kérnie. A vádlott ezután kivett a sértett pénztárcájából 62 ezer forintot, majd magához vette a nő mobiltelefonját is és távozott a helyszínről. 

A sértett a bántalmazás következtében maradandó fogyatékosságot szenvedett. Figyelemmel a támadott testtájékokra, az elkövetés eszközére és az erőbehatások nagyságára, a nőnél akár a halálos sérülés kialakulásának reális lehetősége is fennállt. A vádlott elmebetegségben szenved, amely a cselekmény elkövetésekor súlyos fokban korlátozta őt abban, hogy cselekménye következményeit felismerje, és ennek megfelelően cselekedjen.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, de úgy nyilatkozott, hogy nem emlékszik a történtekre. A bíróság a terhelt beismerő nyilatkozatát nem tudta elfogadni, mivel a férfi beszámítási képességét illetően további szakértői vizsgálatokat tartott szükségesnek, ezért tárgyalásra utalta az ügyet.

A következő, szeptember 7-i tárgyalási napon az eljárás szakértők meghallgatásával folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !