Éveken keresztül bántalmazta a beteg élettársát

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a Győri Ítélőtábla a férfit bűnösnek tartotta, az egyik cselekményének a minősítését megváltoztatta, a büntetését nem enyhítette.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi és a nő élettársak voltak. A nő a bal oldalára béna volt, és számos más egészségügyi problémával küzdött. A férfi 2017 decembere és 2020 áprilisa közötti időszakban, otthonukban rendszeresen bántalmazta őt.

Az ittas férfi 2020. április 26-án, szóváltást követően az élettársát az ágyra lökte, majd fejét és felsőtestét ütlegelte, miközben a nyakát szorította. A nő az állapota miatt korlátozottan volt képes a bántalmazás ellen védekezni. Az arcát és a homlokát ért ütések következtében a sértett négy hét gyógytartamú sérülést szenvedett el, és fennállt az életveszélyes állapot bekövetkezésének a reális lehetősége is.

A Tatabányai Törvényszék a férfit kapcsolati erőszak bűntette és testi sértés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a férfi és a védője felmentés érdekében fellebbeztek.

A másodfokú bíróság a 2023. június 22-én kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett. A férfi egyik cselekményét súlyosabban, életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének minősítette, a büntetését helybenhagyta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !