Fejszével vett elégtételt a tűzifa elhasználásáért egy somogyi férfi

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítására tett indítványt azon vádlott büntetőügyében, aki fejszével okozott sérülést lakótársának.

A Somogy megyei településen élő férfi élettársa részére tűzifát hasogatott, amit a velük egy házban lakó sértett napközben elhasznált. Emiatt az élettárs és a sértett összeveszett, amiről a nő a vádlottat tájékoztatta. A vádlott a történteken felháborodva a ház udvarán számonkérte a sértettet, aki éppen fát hasogatott az elhasznált tűzifa pótlására. A férfiak között szóváltás alakult ki, amelynek során a sértett félretett fejszéjét vádlott felkapta, és annak fokával a sértettet nagy erővel halántékon ütötte, majd a földre rogyó férfit többször újból megütötte. A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat - a váddal egyezően – emberölés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek. és 4 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a védelem enyhítés iránt, az ügyész súlyosításért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva a másodfokú eljárásban a vádlottra hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Az eljárás a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !