Fiatalok rongáltak Komárom-Esztergom vármegyében

Garázdaság vétsége és más bűncselekmények miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két fiatalkorúval szemben, akik vasúti megállóhely információs tábláját rongálták meg, egyikük motorkerékpárt használt engedély nélkül.

A vádirat szerint a két fiatal 2022. május 08-09. között a szári vasúti megállóhely információs tábláját kővel megdobták, így annak üvegét kitörték, ezzel 365 120 forint kárt okoztak.

Az elkövetők 2022. május 12-én, a bicskei vasútállomáson felszálltak a Tatabánya felé közlekedő vonatra. A fiúknak nem volt érvényes menetjegyük, ezért őket a jegyellenőr leszállította a szári vasútállomáson. Az elkövetők emiatt a vasúti menetrendet tartalmazó plexi táblát ököllel betörték, ezzel abban 75.500 forint kárt okoztak.

Az egyik vádlott 2022. május 15-én, éjjel, a tatabányai vasútállomás kerékpár tárolójából kitolta a 153 120 forint értékű, le nem zárt elektromos motorkerékpárt azért, hogy azt használja, végül a tároló közelében lerakta. Az elektromos motorkerékpárt a nyomozó hatóság a szemle alkalmával megtalálta és a sértettnek visszaadta.

Az ügyészség a vádiratban mindkét fiatallal szemben próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére tett indítványt, valamint annak megállapítására, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt állnak. Az ügyészség indítványozta magatartási szabályként annak előírását, hogy ha nem folytatnak tanulmányokat, akkor létesítsenek bejelentett munkaviszonyt, vagy vegyék fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra jelentkezzenek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !