Kalapáccsal és késsel vallatta élettársát egy nagykőrösi férfi

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 9 év börtönbüntetés helybenhagyását indítványozta azzal a férfival szemben, aki az élettársa sérelmére követte el a bűncselekményeket.

A Budapest Környéki Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 9 év börtönbüntetésre , valamint közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet szerint az elkövető élettársa kapcsolatuk során már többször elköltözött nagykőrösi otthonukból. Legutoljára 2021 januárjában a nő több hétre elutazott, majd onnan január 28-án visszatért élettársához, aki este a lakásajtót magukra zárta és bántalmazta. Egy kalapáccsal ütötte és vallatta, hogy kivel csalta meg távolléte során, majd megfosztotta ruháitól, térdelő helyzetbe kényszerítette és egy kenyérvágó késsel vérző vágásokat okozott neki. A sértett vallatását mintegy négy órán keresztül folytatta.

A férfi az életveszélyes sérülésekhez csak január 30-án kért orvosi segítséget, a sértett erre képtelen volt, mivel bántalmazója a mobiltelefonját is elvette.

Az elsőfokú ítélet ellen a brutális fellépésű férfi és védője vitatva a személyi szabadság megsértése elkövetését, részfelmentésért és a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a jogi indokolás kiegészítésével az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Az elkövető letartóztatásban várja a másodfokú eljárás befejezését. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !