Közérdekű munkára ítélték a nógrádi Magnumot

A megbízás alapján eljáró budapesti székhelyű magánnyomozó egy hűtlenségi ügyben nyomkövető eszközt helyezett a megbízó által megjelölt gépkocsira, amivel nyomon követte a sértett mozgását.

A Balassagyarmati Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. május 23-át megelőzően, 2022 tavaszán – pontosabban meg nem határozható időpontban - magánnyomozóként ismeretlen személlyel megbízási szerződést kötött, melynek tárgya az volt, hogy a sértett mozgását kísérje figyelemmel, a sértett által használt gépkocsit lássa el nyomkövetővel.

A vádlott 2022. május 23-át megelőzően legfeljebb két héttel, de pontosabban meg nem határozható időpontban az egyik balassagyarmati gimnázium előtt parkoló, a sértett tulajdonát képező személygépjármű aljára elhelyezett egy jeladó készüléket SIM-kártyával.

A vádlott a 2022. május 23-át megelőző legfeljebb két hétben a jeladó készülék segítségével titokban megfigyelte a sértett mozgását.

A Balassagyarmati Járásbíróság a vádlottal szemben a 2023. június 8-án tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével tiltott adatszerzés bűntette miatt 300 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. 

A bíróság döntése nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !