Különféle informatikai eszközöket hirdetett eladásra az internetes csaló

A Tatabányai Járásbíróság hozott ítéletet az internetes csaló ügyében. 

A tényállás szerint a férfi 2020. április és 2020. december, továbbá 2021. április és 2021. augusztus között, valamint 2022 februárjában egy internetes oldalon, valamint egy közösségi oldalon különféle informatikai eszközöket – mobiltelefont, routert, videókártyát, memóriamodult – hirdetett eladásra, melyekkel nem rendelkezett, a hirdetésekhez internetről letöltött képeket használt.

Az elkövető nemcsak a saját, hanem más nevében, valamint kitalált nevek alatt is tett közzé hirdetéseket azért, hogy a sértettek előtt a személyazonossága rejtve maradjon. A férfi a hirdetésekre jelentkező sértettektől a megrendelt termékek vételárának, vételár előlegének, illetve esetenként a postaköltségnek az előre történő megfizetését kérte. A vádlott cselekményével 75 sértettnek összesen több mint egymillió forint kárt okozott. 

A bíróság az ítéletében a férfit 2 év 4 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, 290.515 forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint kötelezte a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek meg nem térült kárának a megfizetésére. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mert a vádlott az ítélet kihirdetésekor nem volt jelen, így további 8 napja van a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. 

A férfit 2021-ben a bíróság csalás bűntette miatt 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A járásbíróság elrendelte ennek a felfüggesztett szabadságvesztésnek a végrehajtását.  (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !