Lakótársára ollóval, édesapjára késsel támadt egy férfi

Gyakran konfliktusba keveredett hozzátartozóival a vádlott, haragosaira különböző éles eszközökkel támadt. Magatartásával több személy – így édesapja és lakótársa – életét is veszélyeztette. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene a Pest Vármegyei Főügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék nyilvános és folytatólagos tárgyalásán hirdetett ítéletet a büntetőügyben.

A vádlott és édesapja – az egyik sértett – egy ingatlanban éltek. A vádlott lakótere a melléképületben volt, ahová néhány hónapon át, szívességi lakáshasználóként a másik sértett is beköltözött. 2020 áprilisában a vádlott és a lakótársa vitatkozni kezdtek. Veszekedésük során a terhelt kisebb erővel megütötte a sértettet, aki végül távozott a helyszínről. Egy ismerőséhez ment, akivel megegyezett abban, hogy hozzá költözik. Amikor visszatért, hogy összepakolja a dolgait, közölte a vádlottal a terveit, ami miatt a felek ismét vitatkozni kezdtek. Ekkor a terhelt megragadta a sértett nyakát és egy ágyra lökte, megütötte a férfit, majd egy közelben lévő kisollóval megszúrta a sértett orrát. Ezután még többször az áldozat arca felé szúrt, de nem találta el a sértettet. Amikor a támadó fél felhagyott a bántalmazással, a sértett elmenekült és értesítette a mentőket.

Az eset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Figyelemmel a támadott testtájékra, súlyosabb sérülés, illetve közvetett életveszélyes állapot bekövetkezésének esélye is fennállt.

Megélhetését a vádlott 2020 második feléig segédmunkási jövedelméből biztosította, később azonban nem vállalt munkát és kábítószerfogyasztó lett. Pénzt az édesapjától kért, akivel az életmódja miatt gyakran keveredett konfliktusba.

2021 februárjában a vádlott ittas állapotban ért haza. Amikor az édesapja megkérdezte hol volt, a férfi dühös lett és számonkérte a sértetten, hogy miért jelentette fel őt. Mivel a sértett nem tudta, miről beszél, tagadta a fia feltételezéseit. Ekkor a vádlott magához vett egy konyhakést és egy bárdot, majd az ágyára tette azokat. Amikor kiment a mosdóba, az édesapja az eszközöket visszavitte a konyhába, ami miatt a fia dühös lett és ismét magához vett egy kést. Az eszközzel az apjára támadt, akinek védekezés közben megsérült a keze. Dulakodás közben a vádlott egy fahasábot vett fel a földről, amivel megütötte az apját. Ekkor a sértett eszméletét vesztette, a vádlott pedig lefeküdt aludni.

Később a sértett másik fia a feleségével érkezett látogatóba. Amikor az asszony meglátta apósa sérüléseit, értesítette a mentőket. Az eset következtében a sértett 8 napon belül és 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetett életveszélyes állapotba került.

2021 áprilisában, amikor a sértett hazaért, fia ittas állapotban feküdt az ágyán. Ezt látva a férfi lefeküd a saját ágyába. Amikor a terhelt észlelte, hogy apja hazaért, kivett a párnája alól egy kést és életveszélyesen megfenyegette a sértettet, aki a ház kijárata felé próbált menekülni. 

Ekkor a fia utánament és többször megütötte a férfit, aki a bántalmazások hatására a földre esett. Fia még több alkalommal, különböző módon bántalmazta a sértettet, aki megpróbált védekezni, de a vádlott számos ütést mért rá. Végül az esetet észlelő szomszédok értesítették a rendőrséget, akiknek a kiérkezését megelőzően a terhelt felhagyott apja bántalmazásával.

Az eset következtében a sértett ismét 8 napon belül és 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetett életveszélyes állapotba került.

A törvényszék a vádirati tényállással egyetértve a terheltet testi sértés bűntettének kísérletében és két rendbeli testi sértés bűntettében mondta ki bűnösek. Ezért a bíróság – halmazati büntetésül – a férfit 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő tejes körű fellebbezést nyújtott be ellene, így az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !