Letartóztatásban a többmilliós lopással gyanúsított székesfehérvári férfi

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 36 éves székesfehérvári férfinak, akivel szemben jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2023. május végén, miután tudomást szerzett arról, hogy ismerőse elutazik otthonról, a nyomozás során még fel nem derített társaival együtt ablakfeszítés módszerével behatoltak a sértett veszprémi lakásába, és onnét eltulajdonítottak mintegy 300 db arany és ezüstérmét, továbbá 2 db érmetartó dobozt a benne lévő mintegy 700 db arany és ezüstérmével, továbbá nagy értékű karórákat, több női aranygyűrűt, 2 db férfi arany pecsétgyűrűt. A lopással okozott kár meghaladja az 5 000 000 forintot.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében látta indokoltnak, ugyanis tartani lehet attól, hogy a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadó gyanúsított a felelősségre vonás elkerülése, vagy a büntetés csökkentése érdekében a még kihallgatandó személyek jogellenes befolyásolásával, vagy a tárgyi bizonyítékok elrejtésével, valamint hamis bizonyítékok kreálásával a bizonyítást meghiúsítja.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !