Másodfokon folytatódik az apósát fagyálló folyadékkal megmérgező férfi ügye

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az apósát fagyálló folyadékkal megmérgező férfi ügyében az elkövető büntetésének súlyosítását indítványozta.

Az ügyben a Békés Vármegyei Főügyészség emelt vádat.

A Gyulai Törvényszék ítélete szerint a férfi nem tudta elviselni apósa italozó életmódját, ezért elhatározta, hogy megmérgezi. A férfi 2021. januárjában a gyomirtó folyadékot pálinkával keverte össze, majd a mérgező elegyet elhelyezte az apósa postaládájában ajándékpapírba csomagolva, mintha azt egy ismerősétől kapta volna. A későbbi áldozat elfogyasztotta az italt, azonban az alacsony mérgezőanyag-koncentráció miatt attól mérgezést nem szenvedett.

A férfi nem tágított a tervétől, és 2021. szeptemberében ismét megpróbálkozott apósa megölésével. Ezúttal fagyálló folyadékot öntött tisztán egy üvegbe annak érdekében, hogy biztosra menjen. A mérgező elegyet ekkor is egy ismerőstől kapott ajándéknak álcázta, elvitte az apósához, és annak kérésére azt a hűtőben elhelyezte. Az áldozat beleivott a folyadékba, amelytől már az éjszaka folyamán rosszul lett, majd a kórházba szállítását követően a megfelelő orvosi ellátás ellenére az életét vesztette.

A Gyulai Törvényszék az elkövetőt előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a férfi és a védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta, vagyis az elkövető büntetésének súlyosítását indítványozta.

A letartóztatásban lévő férfi ügyében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !