„Megjöttetek, akkor agyon foglak lőni benneteket!” - mondta a rendőröknek a nógrádi férfi, majd fegyvert rántott

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőröket lelövéssel fenyegető férfit.

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök 2023. június 6-án, délután megjelentek Becske egy ingatlanán amiatt, mert a bejelentés szerint egy férfi bántalmazta az idős lakótársát. Az intézkedő rendőrök a bejelentő közreműködésével elérték a távollévő férfit, aki a kihangosított telefonon keresztül közölte, hogy ha a rendőrök utána mernek menni, akkor le fogja őket lőni.

A rendőrök röviddel ezután megtalálták a férfit a település egyik büféje előtt, ahol – miután meglátta őket – rögtön a rendőrök felé indult és hangosan azt kiabálta, hogy „Megjöttetek, akkor agyon foglak lőni benneteket!”, miközben a kezeiben lévő, fegyvernek látszó tárgyakat felemelte. A rendőrök felszólították, hogy dobja el a kezében lévő tárgyakat, azonban a férfi ennek nem tett eleget, mire az egyik rendőr figyelmeztetés céljából a levegőbe lőtt.

A férfi erre mindkét kezét leengedte, és az egyik kezében lévő, fegyvernek látszó tárgyat ismételt figyelmeztetésre eldobta, azonban a másik kezét a háta mögé rejtve közölte a rendőrökkel, hogy amit eldobott, az egy riasztó pisztoly volt, viszont a hátratett kezében éles lőfegyver van, amit akkor sem tesz le, ha lelövik, majd egy hirtelen mozdulattal a fegyvert előrántotta és az egyik rendőr felé irányította. Erre a rendőr egy célzott lövést adott le a férfira, amely a csípőjén megsebesítette őt.

A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedett támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők – ellátását követően – rendőri őrzés mellett kórházba szállították.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása – így a lőfegyverhasználat is – jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatta. A gyanúsított a kihallgatás során nem tett vallomást.

A regionális nyomozó ügyészség – mivel az elkövetővel szemben fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozza a férfi letartóztatását. A letartóztatásról a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoportja a holnapi napon fog dönteni. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !