Megöléssel fenyegette meg volt élettársát az 54 éves férfi, mondván, ha az övé nem lehet, másé se legyen

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak az 54 éves férfinek, akivel szemben a volt élettárs sérelmére személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. 

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapítható tényállás szerint a gyanúsított 2023. február 17-én történt szakítást követően telefonon, illetve pápai lakcímén személyesen, rendszeresen zaklatta, az utcán követte volt élettársát, a sértettet, akinek ezzel a mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott. Tekintettel arra, hogy a sértett a kapcsolatukat nem volt hajlandó újrakezdeni, a gyanúsított őt megöléssel, megfojtással fenyegette meg, mondván, ha az övé nem lehet, másé se legyen. A sértett a zaklatás miatt joghatályos magánindítvánnyal élt.

A gyanúsított 2023. április 6-án délután, fél öt körüli időben a pápai sétálóutca közepén - volt élettársa jelenlétében - egy vita hevében bántó szavakkal illette a sértett lányunokáját, aki a rágalmazás miatt joghatályos magánindítvánnyal élt. 

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, továbbá a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében látta indokoltnak. 

A gyanúsított lakhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, tagadja a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, ezért megalapozottan feltehető, hogy a felelősségre vonás elkerülése, vagy a büntetés csökkentése érdekében a bizonyítást meghiúsítja. 

A gyanúsított volt büntetve, előző büntetése és a folyamatban lévő büntetőeljárás nem tartotta vissza a bűnismétléstől, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt hajt végre. 

A gyanúsítottat a Pápai Járásbíróság ítéletében kapcsolati erőszak bűntette, folytatólagosan elkövetett magánlaksértés bűntette és zaklatás vétsége miatt börtönbüntetésre ítélte, mely ítélet a gyanúsított fellebbezése miatt nem emelkedett jogerőre. Az ítéletben szereplő bűncselekményeket a gyanúsított jelen eljárás sértettje sérelmére követte el. 

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. Másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !