Négy fiatalkorú megtámadott egy lakókocsiban élő embert, majd elvették értéktárgyait

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat négy fiatalkorú ellen, akik megtámadták a lakókocsiban élő sértettet, majd elvették értéktárgyait.

A vádirat szerint a vádlottak egymást régóta ismerik. Az ominózus estén együtt sétáltak, amikor a sértett lakókocsijának közelébe értek. Elhatározták, hogy szórakozásból megdobálják a lakókocsit. Két fiatalkorú bement a bekerítetlen udvarra és egyikük a villanyóra vezetéket a hálózatból kihúzta. Az elkövetők az utcán, illetve az udvaron talált kavicsokkal folyamatosan dobálták a lakókocsi oldalát. A sértett próbálta elzavarni a fiatalokat, azonban ekkor az udvarban tartózkodó egyik elkövető őt hátulról megfogta és a földre rántotta, majd kétszer belerúgott a felsőtestébe. Az utcán tartózkodó két fiatalkorú a sértett bántalmazását látva megijedt és elszaladt. Az udvarban tartózkodó fiatalkorú mindvégig jelen volt, amíg társa a sértettet megverte, azonban később ő is elfutott a helyszínről.

A sértettet megtámadó fiatal kihasználva azt, hogy a férfi nem tudott felállni a földről, bement a lakókocsiba és értékek után kutatott. Magához vett egy sporttáskát és azzal ő is elfutott. A közelben átnézte a táskát, azonban abban készpénz vagy értékesebb műszaki cikk nem volt, csak a sértett ruhái, ezért azt visszavitte és letette a lakókocsi mellé.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A lopással okozott több mint 18 000 forint kára megtérült. A fiatalkorúak a lakókocsi megrongálásával 30 000 forint kárt okoztak.

A négy elkövető cselekménye olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely másokban megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a három szabadlábon lévő és a más ügyben letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlott ellen csoportosan, társtettesként elkövetett garázdaság bűntette, míg a sértettre támadó két elkövető ellen súlyos testi sértés bűntette, továbbá a sértett értékeit elvevő fiatalkorú ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a más ügyben letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottat felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére, egy vádlott-társát közérdekű munka büntetésre ítélje, míg két társuk vonatkozásában javítóintézeti nevelést alkalmazzon.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !