Prostitúcióra kényszerítettek egy enyhe mentális retardációban szenvedő nőt, csaknem tízmillió forint hasznot húzva ebből

Emberkereskedelem, kényszermunka és kerítés miatt ítéltek fegyház- és börtönbüntetésre Pécsen négy embert, amiért prostitúcióra kényszerítettek egy nőt, csaknem tízmillió forint hasznot húzva ebből - közölte a jogerős határozatot meghozó Pécsi Ítélőtábla az MTI-vel.

A bíróság csütörtöki közleményében azt írták: az enyhe mentális retardációban szenvedő sértett nő prostituáltként dolgozott, amikor megismerte az első- és másodrendű vádlottakat. Az egymással házasságban élő vádlottak a házukba fogadták, s ekkortól tevékenységét az ő utasításaik szerint folytatta.

Egyikük egy internetes oldalon hirdette, másikuk verte és fenyegette a nőt, akinek naponta átlagosan 10-18 férfival kellett együtt lennie Magyarországon, Svájcban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban.

A nőnek a teljes bevételét át kellett adnia a vádlottaknak. Amikor abból saját magára költött, az elsőrendű vádlott bántalmazta.

A közlemény szerint ugyan a nő fejében többször megfordult a szökés gondolata, nem volt hová mennie, nem volt megtakarítása, olyan ismerősei sem voltak, akik segíteni tudtak volna neki.

A sértett a bűncselekmények idején - néhány hónapig - a harmad- és negyedrendű vádlotthoz költözött, ekkor tevékenységét az ő utasításaiknak megfelelően végezte. Ezek a vádlottak is rendszeresen veréssel fenyegették, míg a nő végül egy vendége segítségével feljelentést tett.

Ezt követően védett házban helyezték el, de onnan visszaköltözött az első- és másodrendű vádlotthoz, mert - áll a közleményben - érzelmileg kötődött az őt korábban már kihasználó és bántalmazó pár tagjaihoz. A vádlottak irányításával és utasításainak megfelelően tovább folytatta tevékenységét külföldön és Magyarországon.

Az első- és másodrendű vádlott legalább hét-, míg a harmad- és negyedrendű vádlott közel hárommillió forint bevételre tett szert a sértett szexuális tevékenységéből.

A korábban eljáró Szekszárdi Törvényszék az első- és másodrendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka, valamint kerítés miatt 9, illetve 6 év fegyházbüntetésre, míg a harmad- és negyedrendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett kerítés miatt 3, illetve 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen bejelentett fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla az első- és a másodrendű vádlottak által elkövetett cselekményeket társtettesként, folytatólagosan erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve, szexuális cselekmény végzése érdekében, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem bűntettének és kényszermunka bűntettének minősítette, az első fokon kiszabott büntetést az elsőrendű vádlott esetében 10 év fegyházra, míg a másodrendű esetében 7 év 6 hónap fegyházra súlyosította.

A másodfokú bíróság a harmad- és negyedrendű vádlottak által elkövetett cselekményeket erőszakkal vagy fenyegetéssel, a sértett sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettének minősítette, a harmadrendű vádlottal szemben kiszabott büntetést 4 év börtönre, míg a negyedrendű vádlott büntetését 3 év börtönre súlyosította. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !