Számos vonat késett az autóvezető gondatlansága miatt, a nő egy vasúti átjáróban tolatott

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság 225.000 forint pénzbüntetésre ítélte a vétkes sofőrt. A nő egy vasúti átjáróban tolatott, eközben a sorompókart letörte.

A tényállás szerint az elkövető Komárom lakott területén, az 1. számú főúton Tata felől Győr irányába vezette a személygépkocsiját. A nő a fény- és félsorompóval biztosított vasúti kereszteződéshez ért, ahol a tilos jelzésnél kialakult járműsor negyedik tagjaként megállt. 

Az átjáró sorompókarja egy vasúti szerelvény elhaladása után felnyílt, azonban a fénysorompó továbbra is tilos jelzést mutatott. Ennek ellenére a nő alacsony sebességgel - anélkül, hogy a folyamatos áthaladása biztosított lett volna - a vasúti átjáróba hajtott, ezért a sorompó csapórúdja a csomagtartóra csukódott. A sofőr észlelte a közelítő személyvonatot, ezért a vasúti átjáróban tolatott, eközben a sorompókart letörte. A személyvonat azt követően haladt át a vasúti átjárón, miután a nő elhagyta azt. A nő a csapórúd letörését telefonon bejelentette és a helyszínen megvárta az intézkedést.

A vasúttársaság szakemberei a vasúti átjárót biztosító sorompót helyreállították. A bűncselekmény következtében 15 személyszállító vonat összesen 86 percet és három tehervonat 22 percet késett.

Az elkövető cselekménye a vasúti közlekedésben részt vevő személyek életét, testi épségét veszélyeztette, a baleset során személyi sérülés nem történt. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !